FI

FÖRETAGET

Pipe-Modul Oy grundades år 1999 i S:t Michel i Mellersta Finland. Pipe-Modul har specialiserat sig på industriell produktion och utveckling av installationsmoduler för fastighetsteknik. Företaget har utvecklat ett öppningsbart Pipemodul®-modulsystem för att underlätta och försnabba stambyten samt rör- och kabeldragningar i fastigheter. Pipemodul-systemet passar även till nyproduktion.

Pipe-Modul är marknadsledande inom tillverkning av prefabricerade inklädnader. Vi ansvarar själv för produktutveckling och tillverkning och kan ta fram det som kunden behöver. Vi är aktiva i projekteringsfasen och hjälper projektledare eller totalentreprenör för att få fram den bästa lösningen. Vi samarbetar aktivt med våra kunder och partners från den första kontakten ända till färdigställt projekt. Våra moduler har använts i närmare 4000 stambyten.

VÅR HISTORIA

Pipemodul är ett familjeföretag i generationer. Modulerna uppfanns och utvecklades ursprungligen för att det fanns för mycket problem under installationsprocesser av rör och ledningar. Vesa Partanen, som är far till dagens VD Asko Partanen – bestämde sig för att det måste finnas smartare sätt att utföra installationer. Han började utveckla prefabricerade moduler, med tanken på att minimera tiden som själva installationen tar på plats. Det tog inte länge före förfrågningar från andra entreprenörer började strömma in och verksamheten skiftade fokus till vidareutveckling och tillverkning av installationsmoduler. Med åren har Pipemoduls produkter utvecklats för att fylla alla behov inom fastighetsteknik och för att klara alla nordiska byggkrav.

Våra referenser

Våra moduler har använts i närmare 4000 stambyten sedan 1990-talet. De används i hyres- och bostadsrätter, industrifastigheter, skolor och hotell för både ROT-projekt och nyproduktion.

Mest används vår metod av bostadsfastighetsägare för stambyten och av entreprenörer för rördragningar. Årligen utförs ca 200 stambyten med Pipemodul-metoden.